Hírek a Dornoch Firth partjáról

Új Glenmorangie GTR kiadások

Már tavaly kiderült, hogy dr. Bill Lumsden felpörgeti boszorkánykonyhájának Travel Retail piaccal foglalkozó main_110_glenmorangiebarrels.jpgrészlegét (na jó, lehet ilyen nincs is... illetve...) és jönnek végre állandó termékek a reptéri boltok kínálataiba. Eddig ugyanis elsősorban limitált kiadások jutottak a piac speciális, de nagyon is reflektorfényben lévő szegmensére. A Glenmorangie alapsora hosszú évek óta stabilan hoz egy igen jó minőséget. A Private Edition pedig exkluzivitást kínál minden évben egy új kiadással. Nos, az új TR szériának sem tenne jót ha kilógna a repertoárból... Mindannyian ismerünk olyan lepárlókat, akik igen középszerű whisky-vel vannak jelen a vámmentes boltok kínálatában, csak azért, hogy legyen valami. Lássuk mit dob erre a Glenmo'.

Glenmorangie The Accord 12 Year Old (43%), 1 liter

Egy gyümölcsös, gazdag 12 éves cucc, amit a főni így írt le, hogy "Erre a whisky-re az inspirált, hogy megmutassam mire is képes a klasszikus hordók párosítása. Egy sima, könnyed és gyümölcsös whisky, mely először bourbon, majd sherry hordóban érlelődött."
Jó-jó, majd gyakorlatban meglátjuk. Ajánlott ár 47 GBP.

Glenmorangie The Elementa 14 Year Old (43%), 1 liter

Egy 14 éves bourbon hordós érlelés, ami kapott egy kiégetett tölgyfahordós érlelést is. Mindezt hivatkozva arra, hogy a Glenmorangie már 30 évvel ezelőtt is pionír volt a különböző finishingek terén. Egy igazán fűszeres whisky, intenzív tölgyes jegyekkel. Sounds good. Ajánlott ár: 67 GBP

Glenmorangie The Tribute 16 Year Old (43%), 1 liter

Egy újabb visszanyúlás a gyökerekhez, ezúttal kicsit érdekesebb módon. Bill szavaival élve "Volt idő, amikor a tőzeg jelentette a lepárló számára az elsődleges fűtőanyagot, ami egy észrevehetően füstös jegyet hagyott a párlaton."
A végeredmény egy enyhén tőzeges, bourbon hordós érlelésű whisky lett. Örülünk Vincent? Örülünk. Ajánlott ár: 102 GBP

Az új sor persze először a Közel-Keleten (Dubaj) és az ázsiai régióban (Hong Kong) debütált.

glenmorangietravelretailrangelrg.jpg